Reggestreek Natuurvlees
Op de graslanden en het eigen natuurgebied rond de Grimberghoeve loopt onze kleine kudde Hereford koeien met hun kalfjes.
Waarschijnlijk heeft u ze wel eens zien grazen, als u een fietstocht maakte langs de Regge in Notter. Oorspronkelijk werden de Hereford koeien gehouden in het Graafschap Hereford in Engeland. De Herefordkoe is een rustig, sociale koe, die zeer geschikt is om het hele jaar buiten te lopen. Ze hebben een sterk immuunsysteem, zijn bijna nooit ziek, zodat het gebruik van antibiotica eigenlijk nooit voorkomt.
De vrouwelijke kalfjes houden we aan voor de fokkerij, de stiertjes/ossen worden geslacht op een leeftijd van 2½ á 4 jaar.
Herefordvlees is extra mals en smaakvol omdat onze runderen langzaam groeien op de natuurweide. Ze lopen het gehele jaar buiten, de dieren groeien puur op natuurlijk gras en hooi en worden niet aan het eind nog snel afgemest met mais of graanproducten.
Het bijzondere aan dit pure natuurvlees is ook dat het gemarmerd is: door het vlees lopen vetadertjes waardoor het vlees heerlijk mals is en een unieke, heerlijke smaak heeft. Wist u dat deze vetadertjes smelten tijdens het bakken of grillen? Hierdoor is er nauwelijks tot geen vet nodig bij de bereiding!
Het vlees blijft minimaal 1 tot 2 weken rijpen aan het bot in de koelcel, een methode die vroeger veel werd toegepast maar om economische redenen in de vergetelheid is geraakt. Gerijpt vlees krimpt ook veel minder in de pan, in tegenstelling tot veel vlees uit de supermarkt.
Kortom: U krijgt een stukje puur natuurvlees op uw bord, van een koe die een heerlijk en goed leven heeft gehad, en dat alles voor een betaalbare normale slagersprijs, of vaak nog voordeliger.
Voor inlichtingen en verkoop: Grimberghoeve, Klokkendijk 14, 7467 PD Notter, tel: 0548 51.32.92.
Winkel open: maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Zondags gesloten.
Alles vacuüm verpakt, van biefstuk tot barbecuepakket. Gezond en lekker vlees zoals het hoort te zijn.