Reggestreek Natuurvlees
Op de graslanden en het eigen natuurgebied rond de Grimberghoeve loopt onze kleine kudde Hereford koeien met hun kalfjes.
Waarschijnlijk heeft u ze wel eens zien grazen, als u een fietstocht maakte langs de Regge in Notter. Oorspronkelijk werden de Hereford koeien gehouden in het Graafschap Hereford in Engeland. De Herefordkoe is een rustig, sociale koe, die zeer geschikt is om het hele jaar buiten te lopen. Ze hebben een sterk immuunsysteem, zijn bijna nooit ziek, zodat het gebruik van antibiotica eigenlijk nooit voorkomt.
De vrouwelijke kalfjes houden we aan voor de fokkerij, de stiertjes/ossen worden geslacht op een leeftijd van 2 á 3 jaar.
Herefordvlees is extra mals en smaakvol omdat onze runderen langzaam groeien op de natuurweide. Ze lopen het gehele jaar buiten, de dieren groeien puur op natuurlijk gras en hooi.
Het bijzondere aan dit pure natuurvlees is ook dat het gemarmerd is: door het vlees lopen vetadertjes waardoor het vlees heerlijk mals is en een unieke, heerlijke smaak heeft. Wist u dat deze vetadertjes smelten tijdens het bakken of grillen? Hierdoor is er nauwelijks tot geen vet nodig bij de bereiding!
Het vlees blijft minimaal 1 tot 2 weken rijpen aan het bot in de koelcel, een methode die vroeger veel werd toegepast maar om economische redenen in de vergetelheid is geraakt. Gerijpt vlees krimpt ook vrijwel niet meer in de pan, in tegenstelling tot veel vlees uit de supermarkt.
Kortom: U krijgt een stukje puur natuurvlees op uw bord, van een koe die een heerlijk en goed leven heeft gehad, en dat alles voor een betaalbare normale slagersprijs, of vaak nog voordeliger.
De worst en gehaktproducten zijn half om half dat wil zeggen ½ rundvlees en ½ varkensvlees. Het varkensvlees betrekken wij van Tim en Edith Braakman. Zij houden hobby matig een paar varkens op een diervriendelijke manier. In de schuur hebben de varkens een nest van een dikke laag stro waar ze in kunnen slapen. De varkens hebben een grote vrije uitloop naar buiten om lekker te kunnen wroeten in de grond.
Voor inlichtingen en verkoop: Grimberghoeve, Klokkendijk 14, 7467 PD Notter, tel: 0548 51.32.92.
Winkel open: zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Zondags gesloten.
Andere dagen van de week zijn wij er vaak ook wel, en helpen u dan ook graag, maar kom niet voor een dichte deur bel eerst even tel: Grimberghoeve 0548 513292
Alles vacuüm verpakt, van biefstuk tot barbecuepakket. Gezond en lekker vlees zonder hormonen, antibiotica of kunstmatige toevoegingen en e-nummers.