Vakantie in de Reggestreek

Reggestreek Natuurvlees

Op de graslanden en het eigen natuurgebied rond de Grimberghoeve loopt onze kleine kudde Hereford koeien met hun kalfjes.

Waarschijnlijk heeft u ze wel eens zien grazen, als u een fietstocht maakte langs de Regge in Notter. Oorspronkelijk werden de Hereford koeien gehouden in het Graafschap Hereford in Engeland. De Herefordkoe is een rustig, sociale koe, die zeer geschikt is om het hele jaar buiten te lopen. Ze  hebben een sterk immuunsysteem, zijn bijna nooit ziek, zodat het gebruik van antibiotica eigenlijk nooit voorkomt.

De vrouwelijke kalfjes houden we aan voor de fokkerij, de stiertjes/ossen  worden geslacht op een leeftijd van 2 á 3 jaar. 

Herefordvlees is extra mals en smaakvol omdat onze runderen langzaam groeien op de natuurweide. Ze lopen het gehele jaar buiten, de dieren groeien puur op natuurlijk gras en hooi.

Het bijzondere aan dit pure natuurvlees is ook dat het gemarmerd is: door het vlees lopen vetadertjes waardoor het vlees heerlijk mals is en een unieke, heerlijke smaak heeft. Wist u dat deze vetadertjes smelten tijdens het bakken of grillen? Hierdoor is er nauwelijks tot geen vet nodig bij de bereiding!

Het vlees blijft minimaal 1 tot 2 weken rijpen aan het bot in de koelcel, een methode die vroeger veel werd toegepast maar om economische redenen in de vergetelheid is geraakt. Gerijpt vlees krimpt ook vrijwel niet meer in de pan, in tegenstelling tot veel vlees uit de supermarkt.

Kortom: U krijgt een stukje puur natuurvlees op uw bord,  van een koe die een heerlijk en goed leven heeft gehad, en dat alles voor een betaalbare normale slagersprijs, of vaak nog voordeliger.

De worst en gehaktproducten zijn half om half dat wil zeggen  ½ rundvlees en ½ varkensvlees. Het varkensvlees betrekken wij van Tim en Edith Braakman. Zij houden hobby matig een paar varkens op een diervriendelijke manier. In de schuur hebben de varkens een nest van een dikke laag stro waar ze in kunnen slapen. De varkens hebben een grote vrije uitloop naar buiten om lekker te kunnen wroeten in de grond.     

Voor inlichtingen en verkoop: Grimberghoeve, Klokkendijk 14, 7467 PD Notter, tel: 0548  51.32.92.

Winkel open: zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Zondags gesloten.

Andere dagen van de week zijn wij er vaak ook wel, en helpen u dan ook graag, maar kom niet voor een dichte deur bel eerst even tel: Grimberghoeve 0548 513292

Alles vacuüm verpakt, van biefstuk tot barbecuepakket. Gezond en lekker vlees zonder hormonen, antibiotica of kunstmatige toevoegingen en e-nummers.

 


Vleesprijzen

Alles diepgevroren, vacuĆ¼m verpakt van biefstuk tot barbecuepakket.

Vleessoort

€  Prijs per 100 gram

Vleessoort

€  Prijs per 100 gram

Merques worst*

1.00

Entrecote

1.95

Gehakt H.O.H.

1.00

Riblappen

1.15

Hamburgers H.O.H.

1.00

Ossenstaart

0.80

BBQ steak

1.35

Poulet Hachee

0.90

Staartstuk**

1.95

BBQ pakket ***

5.95

Rundervink

0.95

BBQ worst

1.00

Hollandse biefstuk

1.70

Braadworst H.O.H.

0.95

Sucade

1.20

Saté stokjes 8 stuks

6.00

Ribeye

1.95

Stoof vlees

0.90

Kogelbiefstuk

2.00

Bak/bieflap

1.35

Haasbiefstuk

3.00

Braadlap

1.20

 

 

 

 

* Merques worst, pittig worstje, bereid volgens Noord-Afrikaans recept met o.a. harissa, ook erg lekker als u de worstjes bakt op de barbecue of op de grill.

** Staartstuk (vergeten vlees) wordt ook wel Picanha genoemd, in Brazilië is dit hét vlees voor op de barbecue. Een goed staartstuk heeft altijd een dun laagje vet aan de onderkant. Laat het vlees voor het overgrote deel op deze zijde langzaam garen voor het mooiste resultaat. Bereid het vlees op de zelfde manier als rosbief

*** BBQ pakket bevat: 2 sate stokjes, bbq worstje, steak, biefstukje, hamburger.  

Kies bewust, weet wat u eet,  vul uw diepvriezer met kwaliteitsvlees.

10 kilopakketten (ongeveer een diepvrieslade vol)

Het vlees van de Koe wordt naar verhouding verdeeld. In het uitgebreide pakket zit dus o.a.
Haasbiefstuk, kogelbiefstuk, Hollands biefstuk, rosbief, entrecote, braadlap, bak bieflap, braadlap, riblap, sukade, rollade, schenkel, poulet/hachee, worst, rundervinken, soeppakket, hamburgers, gehakt.

10 kilo  voor € 125,-

Ook is het mogelijk een groter deel van de koe te kopen, een ½ of een ¼ deel.

Winkel open: Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur

Op andere dagen van de week zijn wij er vaak ook wel,  en helpen u dan ook graag,

 maar kom niet voor een dichte deur bel eerst even tel: Grimberghoeve 0548 513292

Zondags gesloten.


Vakantie in de Reggestreek

SVR Camping Nijverdal-Rijssen-Wierden

Kamperen bij de boer op de grens van Twente en Salland in het mooie Overijssel, niet voor niets genoemd de tuin van Nederland, hier vind U tussen de gezellige plaatsen Nijverdal, Rijssen, Enter en Wierden de bosrijke buurtschap Notter. Verscholen tussen de akkerwallen, aan de rand van het “Grimbergerbos”, bevind zich SVR landschapscamping, boerderijcamping de Grimberghoeve met ruime kampeerplaatsen (comforplaatsen) voorzien van elektra water en rioolaansluiting.

Lees meer →